Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@05:34:47 GMT

دینامیت کوچک وزنه‌برداری؛ مرد نخستین‌ها

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۴۳۱۹۰

دینامیت کوچک وزنه‌برداری؛ مرد نخستین‌ها

وقتی‌که نام «محمود نامجوی» در وزنه‌برداری  مطرح می‌شود ذهن‌ها به نخستین سال‌های قرن خورشیدی حاضر خواهد رفت. مردی که در دهه دوم این قرن در این رشته چهره شد. او از ورزشکاران خطه شمال کشور و استان گیلان بود که در محله ارمنی‌نشین رشت به دنیا آمد و از دوره نوجوانی در تمرینات چندین رشته ورزشی حضور پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توانایی و ظرفیت ورزشی او موجب شد تا نامجو  در سن ۱۸ سالگی در رشته کشتی قهرمان کشور شد.

کوچ به تهران و حضور در یک کارگاه نجاری زندگی ورزشی نامجو را متحول کرد زیرا نزدیک کارگاه یک باشگاه بود که قهرمان نامدار سال‌های بعد ایران در آن برای رشته‌های کشتی و ژیمناستیک ثبت‌نام کرد. از آنجا بود که مرد گیلک با وزنه‌برداری آشنا شد زیرا در همان سال‌ها (۱۳۱۶) اولین هالتر ۵۰ کیلویی توسط «عبدالله نادری» از کلکته به ایران وارد شد. ورود این وزنه‌ها و ساخت مشابه آن‌ها در ایران موجب آشنایی نامجو با این رشته شد و او در کمترین زمان ممکن به اوج رسید.

وی سه سال پس از کوچ از رشت در دومین دوره مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور حضور پیدا کرد و  در مجموع ۳ حرکت رکورد ۲۵۰ کیلوگرم را به نام خود به ثبت رساند. با این حدنصاب نامجو رکورددار دسته ۶۰ کیلوگرم شد و نخستین مدال طلای خود را کسب کرد. این مدال آغاز قهرمانی‌های هفت‌گانه او در ایران بود و  سال‌های ۱۳۲۱، ۱۳۲۲، ۱۳۲۶، ۱۳۲۷، ۱۳۲۹ و ۱۳۳۰ آن را تکرار کرد.

نامجو به ستاره بی‌بدیل دسته ۶۰ کیلوگرم تبدیل‌شده بود و به عضویت تیم ملی درآمد. او عضو کاروان ۳۷ نفره ایران اعزامی به المپیک ۱۹۴۸ لندن بود. در این تورنمنت به خاطر مسمومیت نتوانست رکورد فردی خود را تکرار کند و درنهایت پنجم شد. اما در مسابقات جهانی هلند که در سال ۱۹۴۹ برگزار شد توانست نخستین مدال طلای ایران را در مسابقات قهرمانی جهان به ارمغان آورد.

نامجو این موفقیت بزرگ را در مسابقات جهانی ۱۹۵۰ پاریس و ۱۹۵۱ میلان هم با کسب مدال طلا تکرار کرد.

او که در جهان به دینامیت کوچک معروف بود قهرمانی بازی‌های آسیایی و قهرمانی جهان را در کارنامه داشت به دنبال افزودن مدال المپیکی به کلکسیون افتخاراتش بود. این اتفاق در المپیک ۱۹۵۲ هیلسینگی رخ داد. او در آن کارزار  با رکورد مجموع ۳۰۷.۵۰۰ کیلوگرم که پایین‌ترین رکورد او بعد از المپیک ۱۹۴۸ لندن به‌حساب می‌آمد به مدال نقره بسنده کند. این اولین نقره تاریخ ورزش ایران در رقابت‌های المپیک بود. همچنین این نابغه وزنه‌برداری به اولین ورزشکار این رشته تبدیل شد که پرچم‌دار کاروان ایران بود. 

و همچنین در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن پرچم‌دار بود که این کار نیز یک رکورد محسوب می‌شود. او در این المپیک مدال برنز را کسب کرد. وی این نشان را در سن ۳۸ سالگی به دست آورد.

آخرین حضور نامجو در مسابقه‌های قهرمانی ایران، در سال ۱۳۳۰ بود. نامجو از سال ۱۹۴۷ تا ۱۹۵۲ پیش از ده بار حدنصاب‌های جهانی برپا کرد.

نامجو پس از خداحافظی از دنیای قهرمانی به مربیگری روی آورد و بزرگان زیادی را به ورزش ایران معرفی کرد. او  پس از چند سال مبارزه با بیماری سرطان، در  دی‌ماه ۱۳۶۸ در بیمارستان مهر تهران دیده از جهان فروبست. 

عناوین و افتخارات محمود نامجو

بازی‌های المپیک
۱۹۴۸ لندن،‌ انگلستان رتبه پنجم (۵۶ کیلوگرم)
۱۹۵۲ هلسینکی، فنلاند نشان نقره(۵۶ کیلوگرم)
۱۹۵۶ ملبورن، استرالیا نشان برنز(۵۶ کیلوگرم)
 

مسابقات جهانی
۱۹۴۹ شووینینگن‌، هلند نشان طلا(۵۶ کیلوگرم)
۱۹۵۰ پاریس، فرانسه نشان طلا(۵۶ کیلوگرم)
۱۹۵۱ میلان، ایتالیا نشان طلا(۵۶ کیلوگرم)
۱۹۵۴ وین، اتریش نشان نقره(۵۶ کیلوگرم)
۱۹۵۵ مونیخ، آلمان نشان برنز(۵۶ کیلوگرم)
۱۹۵۷ تهران نشان برنز (۵۶ کیلوگرم)
 

بازی‌های آسیایی
۱۹۵۱، دهلی‌نو،‌هندوستان نشان طلا (۵۶ کیلوگرم)
۱۹۵۸ توکیو، ژاپن نشان نقره(۵۶ کیلوگرم)
 

مسابقات قهرمانی ایران
۱۳۱۹ تهران نشان طلا (۶۰ کیلوگرم)
۱۳۲۱ تهران نشان طلا (۶۰کیلوگرم)
۱۳۲۲ تهران نشان طلا (۶۰ کیلوگرم)
۱۳۲۶ تهران(نشان طلا (۵۶ کیلوگرم)
۱۳۲۷ تهران نشان طلا(۵۶ کیلوگرم)
۱۳۲۹ تهران نشان طلا(۵۶ کیلوگرم)
۱۳۳۰ رشت نشان طلا(۶۰ کیلوگرم)


 

برچسب‌ها فرانسه توکیو وزنه برداری ژیمناستیک دهلی نو پروندهٔ خبری همراه با پیشکسوتان ورزش ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرانسه توکیو وزنه برداری ژیمناستیک دهلی نو فرانسه توکیو وزنه برداری ژیمناستیک دهلی نو تهران نشان طلا وزنه برداری ۶۰ کیلوگرم سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۳۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همدان، میزبان برگزاری مسابقات قهرمانی وزنه‌برداری کشور

ایسنا/همدان رئیس هیأت وزنه‌برداری استان همدان از برگزاری مسابقات قهرمانی وزنه‌برداری کشور(انتخابی تیم ملی) در رده سنی نوجوانان و جوانان به میزبانی همدان خبر داد.

امیرحسین حسنی سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: ۵۵۰ نفر از ورزشکاران حرفه‌ای کشور در رشته وزنه‌برداری در این مسابقات به مدت هشت روز از ۱۵ تا ۲۵ اردیبهشت‌ماه در همدان به رقابت می‌پردازند.

وی با بیان اینکه در چهار روز نخست (۱۵-۲۰ اردیبهشت) بانوان و در چهار روز دوم (۲۰-۲۵ اردیبهشت) آقایان در دو رده سنی نوجوانان و جوانان به رقابت می‌پردازند، مطرح کرد: این مسابقات به صورت امتیازی نبوده و مدالی است و در مجموع ۱۲۰ مدال در بین برگزیدگان تقسیم خواهد شد.

حسنی با اشاره به میزبانی دانشگاه آزاد همدان و برگزاری متمرکز مسابقات در این مجموعه و پخش زنده مسابقات از صداوسیما خاطرنشان کرد: خوشبختانه همدان در این مسابقات شانس بسیار زیادی در رده سنی نوجوانان و جوانان بانوان دارد، به ویژه رده نوجوانان به احتمال زیاد سکویی به همدان برسد.

وی با اشاره به شرکت تمام استان‌ها در این دوره از مسابقات اضافه کرد: طبق بخشنامه فدراسیون وزنه‌برداری تیم‌هایی که ورزشکار دارند اما به رکورد ورودی یا رکورد مجوز ورود به مسابقات کشوری نرسیده‌اند، اجازه دارند دو ورزشکار در این مسابقات شرکت دهند اما با استعدادیابی‌های انجام شده بیشتر استان‌ها در این دوره حضور دارند.

حسنی با بیان اینکه حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه مسابقات قهرمانی کشور به میزبانی همدان است، یادآور شد: شهرستان‌های فعال در حوزه وزنه‌برداری همدان، ملایر، نهاوند، تویسرکان، اسدآباد، کبودراهنگ و رزن است اما در این بین همدان و ملایر قوی‌تر هستند و ملایر پایلوت وزنه‌برداری استان محسوب می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت هیأت وزنه‌برداری استان اشاره کرد و گفت: زمانی‌ که هیأت را تحویل گرفتم، به انتهای نقطه وزنه‌برداری رسیده بودیم و هیچ تجهیزات حرفه‌ای در سطح استان نداشتیم که با کمک مدیرکل ورزش، فدراسیون و اسپانسر توانستیم به مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان تجهیزات حرفه‌ای برای وزنه‌برداران استان بعد از ۱۵ سال خریداری کنیم.

رئیس هیأت وزنه‌برداری استان همدان با اشاره به اینکه طی مدت حضور توانسته‌ایم تا به امروز بدهی‌های گزاف هیأت به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان مربوط به دو دوره گذشته را پرداخت کرده و مشکلات عدیده را حل کردیم، از استاندار درخواست کرد به هیأت وزنه‌برداری کمک کند تا وزنه‌برداری با قوت به پیشرفت ادامه دهد و به روزهای اوج و شکوفایی خود بازگردد.

وی به بازسازی دو سالن که در پرورش استعدادها در ملایر و همدان فعالیت می‌کنند، اشاره کرد و گفت: خوشبختانه برای نخستین‌بار موفق به شرکت در مسابقات لیگ برتر بانوان در شهرهای رشت و مشهد شدیم که افتخار بزرگی برای استان بود و همدان در هفته دوم موفق به کسب مقام سوم شد.

حسنی ادامه داد: بعد از مسابقات قهرمانی کشور، مسابقات کشوری کراس فیت را در تیرماه در همدان برگزار می‌کنیم و بعد از آن اگر به دنبال رایزنی با فدراسیون به منظور برگزاری یک مسابقه بین‌المللی یا چندجانبه بین‌المللی در استان خواهیم بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ببینید | خاطره بازی از دوران مدرسه با اسطوره‌های وزنه‌برداری؛ فرار از روی دیوار و انضباط ۱۳
  • تقدیر سجاد انوشیروانی و کوروش باقری از معلمان
  • عکس| تقدیر اسطوره‌های وزنه‌برداری از معلمان
  • همدان میزبان رقابت‌های انتخابی تیم ملی وزنه‌برداری
  • نایب قهرمان وزنه‌برداری جوانان جهان مدال خود را به موزه رضوی اهدا کرد
  • هیئت وزنه‌برداری استان همدان ۱۷ نشان به دست آورد
  • مسابقات بوکس قهرمانی جوانان آسیا/ محشری دومین نشان ایران را قطعی کرد
  • بوکس امید‌ها و جوانان آسیا؛ محشری دومین نشان ایران را قطعی کرد
  • همدان، میزبان برگزاری مسابقات قهرمانی وزنه‌برداری کشور
  • غیبت ارسلان در استانبول؛ نازاریان کوچک به دنبال سهمیه